Viertallenwedstrijd

Ons 2-tal speelt op tafel A tegen het eerste tweetal van de tegenpartij (het andere viertal). We spreken af dat wij OW spelen, en dat dus op tafel B onze partners van ons viertal daar NZ spelen.
We spelen 12 spellen tegen het andere viertal, waarvan 6 tegen hun eerste tweetal (de "eerste helft") en 6 tegen hun 2e tweetal (de "tweede helft").
Op onze tafel beginnen we met de eerste 3 spellen. Als die gespeeld zijn wisselen we die om met de 3 spellen die op tafel B zijn gespeeld. De kaarten die wij als OW krijgen, krijgen onze partners op de andere tafel als NZ.
Op beide tafels wordt door beide paren het formulier ingevuld. NB: alleen de plusscores invullen.
Bij spel 1 spelen wij (OW) en vullen het resultaat in bij WIJ. De tegenpartij vult in bij ZIJ.
(NB: als je niet direct het resultaat weet: kijk achterop het biedkaartje van het gespeelde bod).

Tafel A

viertallen1   viertallen2

Na 6 spellen kijken we eerst of we allebei ons formulier goed hebben ingevuld. Daarna verwisselen we van tafel: 1 van de 2 paren aan onze tafel wisselt met hun nevenpaar van de andere tafel.
En vervolgens spelen we de spellen 7 t/m 12 (nadat die geschud zijn). Eerst 3, dan de andere 3.

Als alle 12 spellen gespeeld zijn gaan de aanvoerders het resultaat bepalen.
Dat gebeurt in 3 stappen: eerst worden de resultaten per spel bepaald, dan worden de imp's berekend en tot slot de wedstrijdpunten.

Ons resultaat op tafel A:

viertallen3

Het resultaat van ons nevenpaar op tafel B:

viertallen4

Stap 1 Vervolgens vouwen we het formulier van ons nevenpaar op de lijn score/verschil en leggen dat over ons eigen formulier...

viertallen5

Stap 2 ...en vullen het verschil in

Stap 3 Daarna vullen we de imp's in vlgs. de tabel: 0 = 0 imp's; 700 = 12 imp's; etc.

viertallen6

Stap 4 We tellen de imp's van alle 12 spellen op, en nemen het verschil tussen WIJ en ZIJ

Stap 5 Tot slot berekenen we de Wedstrijdpunten:

Stel: we hebben 12 spellen gespeeld en het resultaat van stap 4 is dat er 23 imp's verschil is tussen Wij en Zij. Zoek dan in de tabel hieronder. In de 2e kolom (11-12 spellen) zie je 21-24 staan. 23 valt daarin. Ga naar rechts en zie dat het 21-9 is geworden qua wedstrijduitslag.

viertallen7